Kompleksowy odbiór odpadów
Zrównoważone Usługi Dla Sektora Detalicznego, Gastronomii Oraz Producentów Żywności
Zużyte tłuszcze i oleje posmażalnicze powstałe na stołówkach, w restauracjach, pubach czy w hotelach, tak samo jak resztki i odpady żywnościowe, powinny być poddawane procesowi recyclingu. Sieci handlowe i mniejsze sklepy detaliczne również są miejscem powstawania niezdatnej do spożycia żywności, w wyniku upływu terminu jej przydatności do spożycia.
Znając trudności i wyzwania jakie stoją przed wspomnianymi sektorami biznesu, w związku z gospodarką zużytych tłuszczów, olejów posmażalniczych i odpadami żywności, Grupa SARIA postawiła sobie za cel wsparcie tych sektorów przez oferowanie indywidualnych rozwiązań w zakresie recyklingu odpadów.


Nasza oferta
Oddział ReFood, obsługując ponad 6 000 klientów w Polsce, wyspecjalizował się w odbiorze odpadów z branży gastronomicznej i detalicznej. Wśród licznych korzyści, jakie oferujemy swoim klientom są specjalistyczne usługi doradztwa w zakresie prawidłowego zagospodarowywania odpadów żywnościowych i ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego. Dzięki współpracy z ReFood klienci przyczyniają się do ochrony środowiska i biorą czynny udział w programie zrównoważonego rozwoju. Częstotliwość odbioru dostosowana jest do indywidualnych wymagań każdego klienta. Dzięki flocie obejmującej ponad 70 specjalistycznych pojazdów, zapewniamy niezawodną i kompleksową obsługę na całym obszarze Polski.